כתבות בתחום

  • שברים בעמוד השדרה

    עמוד השדרה הינו החלק הארוך והמורכב ביותר בשלד. שלמות עמוד השדרה הינה חיונית לצורך שמירה על עמדה זקופה של הגב, ושמירה על חוט השדרה ושורשי העצבים העוברים דרכו. עקב זאת שברים של עמוד השדרה יכולים להוות פגיעות מסכנות חיים ולגרום לנכות קשה. הטיפול בשברים אילו היה כרוך בשכיבה ממושכת במיטה ושימוש במחוך למשך מספר חודשים.…
    לכתבה המלא
  • פציעות ספורט

    דרכי צמצום הסיכוי לפציעה בפעילות ספורטיבית פציעות ספורט יכולות להיגרם ממספר רב של גורמים, החל מתאונות במהלך הפעילות, פגיעה ישירה, שימוש בציוד לא מתאים וכן פעילות לא נכונה (תנועות שנעשות בצורה שגויה, היעדר חימום מספק). להלן מספר צעדים שיכולים להוריד את הסיכוי לפציעה במהלך הפעילות: עבודה על חיזוק השרירים במסגרת תכנית האימונים הגברה מדודה של…
    לכתבה המלא
  • שבר מרפק – ראש הרדיוס

    ראש הרדיוס הוא מבנה בצורת דיסקית ומהוות את תחילת עצם הרדיוס (כישור). ראש הרדיוס מהווה את אחד מחלקי המרפק. המבנה המיוחד שלו מאפשר תנועות סבסוב של האמה יחד עם כיפוף ויישור. ראש הרדיוס משמש גם כמייצב של המרפק. שבר בראש הרדיוס נגרם בד”כ מנפילה על יד מושטת. השבר יכול להיות פשוט או מלווה בפריקה של…
    לכתבה המלא
  • שבר מרפק – עצם הזרוע המרוחקת

    שברים אלו נגרמים לרוב מחבלה ישירה וכוללים את החלק המקורב של המרפק. אלו בדרך כלל שברים מסובכים יותר הפוגעים במהנה הפרק וזקוקים כמובן לניתוח להחזרה אנטומית של חלקי השבר וקיבוע ע”י פלטות וברגים. בשברים מורכבים במיוחד כדי לאפשר חשיפה מירבית של כל חלקי השבר יש צורך לבצע חיתוך באולרנון (יצירת שבר מבוקר באולקרנון). לאחר החזרה…
    לכתבה המלא
  • שבר מרפק – אולקרנון

    האולקרנון הוא ה”בליטה” האחורית בעצם האולנה שניתן למשש באזור המרפק. שבר באולקרנון יכול להיגרם מחבלה ישירה או נפילה כאשר שריר הזרוע מושך בחוזקה וגורם לשבר ניתוק של האולקרנון. שברים אלו הם תוך פרקיים ולכן כל שבר עם תזוזה יצטרך טיפול ניתוחי. בשברים פשוטים של שני חלקים ניתן בניתוח לקבע את השבר ע”י שני מסמרי נירוסטה…
    לכתבה המלא
  • שברים במרפק

    את פרק המרפק בונים יחד שלוש עצמות. שתי עצמות אמה (רדיוס=חישור, אולנה=גומד) ועצם הזרוע (הומרוס) המבנה המיוחד של המרפק מאפשר תנועה של כיפוף ויישור לאמה ומאפשר תנועה ייחודית של סיבוב האמה על צירה. תנועות אלו חשובות כדי לאפשר תנועה במרחב של היד ומאפשרות יחד עם פרק הכתף ושורש היד להביא את כף היד לכל מקום…
    לכתבה המלא
  • שבר בפטלה- פיקה

    הפטלה (פיקה בעברית) נמצאת בקדמת הברך. הפטלה ייחודית בכך שהיא עצם הנמצאת בתוך גיד – עצם ססמואידית. הפטלה היא העצם הססמואידית הגדולה בגוף האדם. הפטלה נמצאת בתוך החלק הסופי של גיד השריר הארבע ראשי ובהמשך בתוך החלק ההתחלתי של גיד הפטלה המתחבר לחלק הקדמי של עצם השוק. הפטלה מייצרת מפרק עם עצם הירך ומייצרת מנוף…
    לכתבה המלא
  • שברים בשורש כף היד

    שורש כף היד מורכב ממספר עצמות ופרקים היוצרים את אפשרויות התנועה המגוונות של כף היד. מבנה מורכב של שמונה עצמות שורש כף היד יוצרות פרק עם עצם הרדיוס (חישור) ועצם האולנה (גומד) שהם עצמות האמה. החלק של עצם הרדיוס הקרוב לכף היד רחב ובעל שני משטחים מפרקיים. משטח מפרקי צידי היוצר פרק עם קצה עצם…
    לכתבה המלא
  • שברים בעצם הבריח Clavicle

    שתי עצמות הבריח נמצאות בקדמת הגוף מעל הצלעות, העצם ארוכה, דקה ומעוקלת (בצורת האות S), מחוברת לעצם השכמה (כתף) בצד אחד ולעצם החזה בצד השני. עצם הבריח מהווה את החיבור הגרמי היחיד לכתף, מסייעת בהעברת כוח מהיד לחלק העליון של השלד ומגינה על כלי הדם והעצביים בדרכם לגפיים העליונות. שברים בעצם הבריח מתרחשים בדרך כלל…
    לכתבה המלא
  • שבר בקרסול

    פרק קרסול תקין חשוב לצורך הליכה תקינה. המפרק מורכב משלוש עצמות. עצם השוק (Tibia) שיוצרת את הפטישון הפנימי (Medial Malleulus) ואת הפטישון האחורי (Posterior Malleulus ). עצם השוקית (Fibula)שיוצרת את הפטישון החיצוני (Lateral Malleulus) עצם הערקום Talus)) שמהווה את חלקו התחתון של הפרק. שבר בקרסול יכול להיות פשוט (צד אחד בלבד), שני צדדים Bimalleolar fracture…
    לכתבה המלא
  • קרעים בגידים

    פגיעות השרוול המסובב (Rotator Cuff) : השרוול המסובב הנו קבוצה של 4 שרירים והגידים המחוברים אליהם, העוטפים את הראש עצם הזרוע בצורה של כעין שרוול ופעולתם היא הנעת הכתף על טווח תנועתה. השרירים המרכיבים את השרוול המסובב הנם ה supraspinatous האחראי להרמת הזרוע, ה subscapularis הנמצא בקדמת הכתף וכווץ שלו מוביל לסבוב פנימי של הזרוע…
    לכתבה המלא
  • AcromioClavicular Joint ACJ

    אי יציבות המפרק האקרומיוקלויקולרי Acromio Clavicular Joint (ACJ) Dislocation: המפרק האקרומיוקלויקולרי הנו החיבור בין עצם הבריח לכתף. פריקה של פרק זה מתרחשת בד”כ בעקבות נפילה וחבלה ישירה לכתף המובילה לקרע של הרצועות המיצבות את עצם הבריח. פגיעה זו עלולה להוביל לעוות של מבנה הכתף הנראה כעין בליטה של עצם הבריח כלפי מעלה. הטיפול ברוב המכריע…
    לכתבה המלא
Scroll to top