על פריצת דיסק צווארית

פריצת דיסק הינה אחת הסיבות השכיחות לכאבי צוואר . עמוד השדרה בנוי כעמוד המורכב מחוליות רבות המסודרות אחת על גבי השניה. בין כל 2 חוליות נמצא דיסק המשמש כבולם זעזועים. הדיסק הוא מבנה אנטומי הנמצא בין 2 חוליות. במרכז דיסק הבינחולייתי נמצא גרעין הדיסק המורכב מחומר אלסטי דמוי ג’ל שמקנה לדיסק את גמישותו הרבה. גרעין הדיסק מוקף במעטפת חיצונית חזקה דמויית צמיג שתפקידה לתחום ולהגן על גרעין הדיסק.
כאשר מעטפת הדיסק נבקעת חלק מגרעין הדיסק יכול לפרוץ דרך המעטפת לתעלת השדרה וללחוץ על חוט השדרה ושורשי העצבים העוברים בה. הלחץ הנוצר על הרקמות העיצביות בתעלה בשילוב עם דלקת מקומית הנגרמת מחומרים שונים המופרשים מהדיסק הפרוץ גורמים לכאבים קשים במקרים ועלולים לגרום לנזק נוירולוגי קשה.
פריצת דיסק צווארית מאופיינת בכאבים חדים בצוואר המקרינים לשכמות ומתגברים בתנועה המלווים בכאבים ונימול המקרינים לאורך היד בליווי נימול (כאב רדיקולארי). במיקרים של לחץ על חוט השדרה עלולים להופיע הפרעות נוירולוגיות בארבעת הגפיים היכולים להתבטא במגוון הסתמנויות נוירולוגיות החל מפגיעה קלה בפעילויות מוטוריות עדינה של אצבעות הידיים והפרעה בהליכה, ועד חולשה קשה של ארבעת הגפיים המלווה בהפרעת שליטה על הסוגרים.
התסמונת בה חוט השדרה עצמו נפגע עקב הלחץ שנגרם עקב פריצת הדיסק נקראת “תסמונת מיאלופאטית”. במצב זה נגרמים נזקים לתפקוד חוט השדרה העלולים להיות בילתי הפיכים גם לאחר ביצוע ניתוח ושחרור הלחץ מחוט השדרה.
מסיבה זו הגישה הרפואית המקובלת לפריצת דיסק הגורמת ללחץ משמעותי על חוט השדרה ממליצה על ביצוע ניתוח לשחרור מוקדם של חוט השדרה גם במקרה שהתסמינים הנוירולוגיים אותם מציג החולה קלים יחסית.
המשך לבירור הרפואי בפריצת דיסק צווארית

Scroll to top